19

окт

ribbon

Терористи нападнаха чеченския парламент

Заплахата е ликвидирана от спецчасти, има убити

Публикувано в: Светът;
От: pointburgas

При атентат в сградата на парламента на Чечня в столицата Грозни, откъдето във вторник сутринта са се чували изстрели, са били убити трима души. По-късно РИА Новости предаде, че спецчасти са блокирали сградата на парламента, където са успели да проникнат терористи. При атентата единият от терористите се е самовзривил пред входа на сградата, а според други съобщения това са направили двама от нападателите.

По-късно информационните агенции предадоха, че е била извършена операция на спецчастите срещу въоръжените бойци. Потвърдено било, че са загинали трима души, а 17 са ранени, от които шест са милиционери, а останалите – цивилни лица.

Председателят на чеченския парламент Дукуваха Абдурахманов не е пострадал, бил е своевременно евакуиран, съобщи ИТАР-ТАСС, като се позова на руското вътрешно ведомство.

Информацията за инцидента в Грозни остава все още е противоречива, посочва агенцията. Според едни от съобщенията двамата терористи, които са влезли в сградата, успели да се барикадират и открили стрелба. Когато били обкръжени, се самовзривили. За случая е информиран руският вътрешен министър Рашид Нургалиев, който е на обиколка в Северен Кавказ.


Подобни публикации