7

май

ribbon

Путин предрече велико бъдеще на Русия

Публикувано в: Светът;
От: pointburgas

Русия има велика история и не по-малко велико бъдеще. Така президентът Владимир Путин завърши кратката си реч, минути, след като се закле като нов президент на Русия. В тронната Андреевска зала на Кремълския дворец Путин за трети път положи клетва като руски държавен глава, като мандатът му за първи път ще бъде шест години.

Благоденствието и сигурността на гражданите са най-важното нещо за мен и аз посвещавам живота си на това, заяви още Путин.
Той подчерта в речта си, че в момента страната има всичко, за да се движи напред, като предупреди, че близките години ще са определящи за развитието десетилетия напред. По думите на Путин Русия трябва да се стреми да бъде уважавана в цял свят като предвидим партньор.
Трийсет артилерийски салюта отбелязаха встъпването в длъжност на новия президент, като изстрелите звучаха, докато Путин, минавайки през шпалир от 3 000 гости през Андреевската, Георгиевската и Александровската зали на Кремъл, напускаше приключилата церемония.
Тя започна 40 минути преди това с пристигането на досегашния президент Медведев. Малко след това Владимир Путин напусна сградата на правителството на Русия и кортежът му от 9 мотоциклета и няколко пилотни коли измина за 10-на минути разстоянието до Кремълския дворец. Специално за церемонията бяха отворени Спаските порти, през които Владимир Путин влезе в комплекса.
Пристигайки в Андреевската зала, той изслуша прощалното слово на своя предшественик Дмитрий Медведев.
По-късно Путин официално предложи Медведев за министър-председател.


Подобни публикации