11

яну

ribbon

Не отказвайте пиенето през януари – няма полза

Публикувано в: Светът;
От: pointburgas

Отказването на алкохола през януари е противопоказно за здравето, показва ново изследване на британски изследователи. Повечето хора си обещават да спрат лошите навици след Нова година, но проучване показва, че януари е най-неподходящият месец за такива решения. Вместо като положителна стъпка, учените определят това като проблем за здравословното състояние.

Изследванията показват, че ако откажете спиртните напитки през първия месец от годината, през февруари наваксвате неизпитото количество двойно или дори тройно. Мъжете, които искат да откажат пиенето, се радват на временно облекчение, но след няколко седмици се връщат към вредния навик и то с още по-голяма сила, пише БГНЕС.
От медицинска гледна точка е много по-добре да продължите да пиете, но в умерени количества. Почерпката веднъж седмично е много по-добър вариант, отколкото да се откажете от алкохола в продължение на цяла година.
Полезно е да си почивате от спиртните напитки поне два или три дни в седмицата – това е най-сигурният начин, че ще запазите здравето на организма си.


Подобни публикации