8

май

ribbon

И кралица Елизабет не ни иска

Публикувано в: Светът;
От: pointburgas

Великобритания ще наложи ограничения на имиграцията, обяви кралица Елизабет Втора в тронното си слово. Традиционната реч, с която се открива церемониално сесията на британския парламент, очертава в общи линии програмата на правителството през годината.

Тронното слово е написано от кабинета и само се произнася от кралицата като държавен глава, уточнява ДПА. Елизабет Втора обяви, че правителството ще представи законопроект, който ще направи така, че Великобритания да “привлече хора, които ще имат принос (за страната), и да спре онези, които няма да имат”. Мярката ще ограничи достъпа на имигрантите до безплатната здравна система, ще въведе по-строги глоби за наемане на работа на нелегални имигранти и ще им попречи да получават с шофьорски книжки.
Законът освен това ще улесни депортирането на чужденци престъпници и ще ограничи правото им да обжалват експулсирането си.
Мярката бе обявена броени дни след като антиимигрантската и антиевропейска Партия за независимост на Великобритания (ЮКИП) постигна на частичните местни избори сериозни успехи за сметка на управляващите консерватори, отбелязва ДПА.
В тронното си слово кралицата представи общо около 15 законопроекта. Приоритет номер едно на правителството е да повиши конкурентоспособността на Великобритания, подчерта Елизабет Втора.
Британският кабинет ще даде предимство на мерките за намаляване на бюджетния дефицит. Ще бъде проведена и реформа на пенсионната система, като ще бъде въведена минимална пенсия от 144 брит. лири (223 долара) на седмица. Повишаването на възрастта за пенсиониране до 67 години освен това ще стане факт до 2026 година или по-рано от първоначално предвиденото.
В момента размерът на пенсиите във Великобритания не е фискиран и пенсионната възраст е 60 години за жените и 65 за мъжете.
Британското правителство също така ще наложи таван на социалните разходи за възрастните хора, ще увеличи глобите за незаконен внос на огнестрелни оръжия и ще намали бюрократичните пречки за бизнеса.


Подобни публикации