23

ное

ribbon

Българска студентка фаворит на модел-конкурс в Ню Йорк

Публикувано в: Светът;
От: pointburgas

Българската студентка в САЩ Цвета Калейнска /22 г./ оглави класирането за любимка на публиката преди финалите на международния конкурс “Диаспора моделс” в Ню Йорк.
Сред общо 26 участнички българката е събрала 1679 гласа пред кандидатката от Индонезия /1360/ и на Полша – 1196 гласа.
Цвета е от Велико Търново и в момента следва маркетинг и мениджмънт в колежа “Св. Франсиз” в Ню Йорк.

През последните две години работи като фотомодел в благотворителни акции. Средствата от нейните фотосесии предоставя във фонда за организиране на ежегодните лагери за момичета-лидери на академия “ГЛОУ” в родния си град. Стимулиране на себеуважението и здравословния начин на живот сред момичета от 14 до 18 години, изграждане на умения за вземане на решения и избор на цел, насърчаване на толерантно отношение и доброволчески дейности са сред основните цели на академията.

Участието си в конкурса Цвета е посветила на борбата с негативното влияние на модни течения, водещи до хранителни разстройства сред момичетата, които искат да са прекалено слаби. Представителката на България е подбрана след кастинг на 2000 момичета, представящи различни диаспори в Ню Йорк.

Според регламента на конкурса под внимание се взема не само външния вид на участничките, но и техните умения да защитават определена обществена кауза. Финалите ще се състоят на 16 декември в клуб “Амнезия” в Ню Йорк. Сега на сайта на конкурса на адрес /www.diasporamodels.com/models_2010. всеки може да подкрепи българката чрез кликване върху нейната снимка, като гласуването от един IP-адрес е възможно само по веднъж в дните до 15 декември.


Подобни публикации