25

окт

ribbon

Бургаски студент представи доклад на международна конференция

Възпитаникът на Университет „Проф. д-р Асен Златаров” е удостоен с международна стипендия

Публикувано в: Образование; (144) прочитания
От: pointburgas

Студентът Георги Хубов представи бургаския университет „Проф. д-р Асен Златаров” на Международна научна конференция в Пловдив. Тя се проведе в Аграрния университет по случай 65 годишния му юбилей. На конференцията бяха изнесени 127 научни доклада от 9 страни на Европа, Азия и Америка.

Под ръководството на доц. д-р инж. Драгомир Добруджалиев от Факултета по технически науки Георги Хубов представи разработка, свързана със създаване и приложение на  WEB – базирани системи за обучение в университетите. Разработката беше отличена с диплом от научното жури.

Георги Хубов е роден и израснал в гр. Котел. След завършване на средното си образование в родния град, интересът към химията и химичните производства го довежда в Бургас, където записва специалността „ Химично инженерство” към Факултета по технически науки на университет „Проф. д-р Асен Златаров”. За своите постижения в учебната  и научно-изследователската работа той е удостоен с международната стипендия  на Roma Education Fund, Switzerland.