3

апр

ribbon

156 отбора идват за Световното по математика в Бургас

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

156 отбора от 34 държави от цял свят са се записали до момента за участие в престижното Международно математическо състезание България` 2013 /BIMC` 2013/, което ще се проведе в Бургас от 30-ти юни до 5-ти юли. От тях 20 са отборите от нашата страна, които на този етап са регистрирани за участие. Това стана ясно след проведеното заседание на организационния екип.

Учители и ученици с английски език от ПМГ „Акад. Никола Обрешков“, ГПАЕ „Гео Милев“, ПГЕЕ „Константин Фотинов“, ГЧЕ „Васил Левски“ и Търговската гимназия ще бъдат определени за водачи на гостуващите отбори. До 15 април е срокът, в който трябва да е готов списъкът с имената им, след което те ще преминат инструктаж, за да се запознаят подробно с маршрутът и програмата на събитията, както и кои отбори ще поемат. Най-късно до 20 май организаторите трябва да получат и точния списък с броя и имената на гостите и състезателите.

На срещата бяха обсъдени още картата с маршрутите и обектите, които ще посетят младите математици по време на престоя си в морския град и програмата. Предстои последната да бъде изпратена за одобрение от председателя на Изпълнителния комитет на Международното математическо състезание д-р Вен – Хсиен Сун, след което ще бъде качена на сайта на BIMC`2013 – www.bimc2013.org.

Членовете на организационния екип разгледаха и мострите на първите ръчно изработени за състезанието сувенири. Те са дело на самотни майки и хора с увреждания, които работят в новото общинско предприятие „Морски знаци“.

 

 


Подобни публикации