27

сеп

ribbon

Бургаският университет “Проф. Ас. Златаров” откри новата академична година

Стипендии за студентите и заплати за преподавателите ще има, увери ректорът.

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

С традиционното поздравление на ректора към преподаватели и студенти днес Университет “Проф. д-р Ас. Златаров” откри новата учебна година. За най-старото бургаско висше учебно заведение тя е 48-ма поред.

“Искам да ви пожелая, както сега сте ентусиазирани, така и да си останете такива през цялото време на своето обучение. За вашето оформяне като специалисти се грижи един екип от близо 360 преподаватели, които са с международна научна известност и през тях са преминали повече от 40 випуска.

Бъдете редовни в учебния процес. Знаете, че една сграда се гради от основите, а не от покрива. Така и вие не можете успешно да завършите обучението си в университета, ако нямате солидна фундаментална подготовка.”, заяви ректорът проф. дтн Петко Петков.

За разлика от немалко други унивреситети, в бургаския ВУЗ стипендии да студентите през тази година ще има. Въпреки орязания бюджет, ще има и пари за заплати на преподаватели и служители, подчерта пред pointburgas.com проф. Петков.

“Ректорското ръководство полагаме всички усилия учебният процес да не изпита сериозни сътресения. Много е трудно, когато в средата на годината ти режат 10% от държавната субсидия, след това още 10 процента, но ще се справим.”, изрази своята увереност ректорът.


Подобни публикации