14

май

ribbon

Отличници спечелиха екскурзия сред птиците

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Победителите в конкурса за изготвянето на рекламен материал за Атанасовско езеро получиха своята голяма награда – екскурзия до резервата с водач орнитолог. Ученическият конкурс за рекламно-информационен материал за лагуната Атанасовско езеро бе организиран от Природонаучния музей Бургас в партньорство с РИО на МОМН и Българска Фондация Биоразнообразие с подкрепата на проект „Солта на живота”.

Децата се насладиха на няколко часа, прекарани сред птиците на Атанасовското езеро. Първата им спирка бе в северните солници – Точката – традиционно място за следене на есенната миграция. След това се придвижиха до Укритието за наблюдение на птици, разположено на брега на южните солници. Там от съвсем близко разстояние те имаха възможност да се запознаят със саблеклюни, кокилобегачи, речни рибарки, зеленоглави патици, бели ангъчи, малки бела чапли и лопатарки.
Организаторите бяха осигурили 10 бинокъла и оптична тръба за наблюдение на птици и разясниха на децата как се работи с бинокъл, как се държи и как се настройва фокуса му.
Общо 159 деца от училищата в гр.Бургас и гр.Карнобат се включиха в конкурса през януари, но само първенците в четирите категории бяха поканени в орнитологичната екскурзия до Атанасовско езеро. Това са:Кристина Шопова – ОУ „Св. Климент Охридски”, Мари Дапчева – ОУ „Пейо Яворов”, Красимира Костадинова, Валентина Ангелкова, Нина Георгиева, Йоанна Георгиева, Антоанета Тонева, Сияна Кехайова, Мая Гайтанджиева, Натали Ангелова, Емил Иванов, Величка Симова, Златина Костова и Антоанета Карагьозова от ОУ „Братя Миладинови”, с ръководител Емилия Генова, Динко Петров – ПГЕЕ „Константин Фотинов” .


Подобни публикации