3

апр

ribbon

Двама възпитаници на ГЧЕ – Бургас влязоха в националния отбор по руски език

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

С голям успех се увенча участието на Гимназията за чужди езици „Васил Левски” – Бургас в Националния кръг на олимипиадата по руски език. В надпреварата в Стара Загора единадесетокласникът Мартин Златев завоюва първо място във възрастовата група 11-12 клас, а Василий Кулев зае второ място при по-малките – 9-10 клас. И двамата са включени в седемчленния национален отбор на България, който ще ни представя на Международната олимпиада, чието тринадесето издание ще се състои в началото на юни в Москва.

Тя се организира от Международната асоциация на преподавателите по руски език и литература /МАПРЯЛ/ и държавният институт по руски език „Ал. Пушкин” под егидата на Министерството на образованието и науката на Руската федерация.
Общо десет свои представители имаше Руската гимназия в Националния кръг на олимпиадата, в която взеха участие 120 ученици от цялата страна.
Мартин Златев за трета поредна година достига до Националния кръг на олимпиадата. Изучаването на чужди езици е негово хоби. През миналото лято той участва на проведеното в Бургас Международно математическо състезание като доброволец с познанията си по корейски език.


Подобни публикации