9

май

ribbon

Бургаски училища се представят пред кандидат-гимназистите

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Кандидат-гимназистите и техните родители ще могат да избират между 23 училища от Бургас и региона, участващи в „Панорама на средното образование” 2013. Панорамата се организира от Бургаския свободен университет, РИО Бургас и община Бургас. В нея участват 7 средно общообразователни училища, 6 профилирани гимназии и 10 професионални гимназии.

Панорамата ще се проведе в периода от 14 – 17 май 2013 г.
На 14-ти май от 11 часа на 1-вия етаж на БСУ ректорът проф. Васил Янков официално ще открие проявата.
„С провеждането на тази панорама в Бургаския свободен университет искаме да помогнем на кандидат-гимназистите и техните родители в техния труден избор на средно училище. От друга страна, училищата ще могат да се представят по най-добрия начин”, сподели ректорът на БСУ.
Всяко училище, завило участие в Панорамата, ще има собствен щанд. В рамките на четирите дни на Панорамата училищата ще представят възможностите за обучение пред младите хора в Бургас. Новото тази година е, че училищата ще могат да участват и с индивидуална презентация. Презентациите ще се провеждат всеки ден от 17:00 ч. до 19:00 ч. в дните на Панорамата, в зала 208, в БСУ. Училищата, които ще презентират са разпределени тематично по вида на училището, в различните дни от панорамата.
Идеята на тези публични представяния е бъдещите гимназисти и техните родители да получат актуална информация за изучаваните специалности, условията и сроковете за кандидатстване, класирането и записването на учениците по един спокоен, ненатоварващ и интересен начин.


Подобни публикации