7

окт

ribbon

БСУ откри тържествено учебната година

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

„Щастлив съм да ви поздравя с откриването на учебната година. Това е вълнуващ ден, изпълнен с особен смисъл. Вие поставяте ново, академично начало във вашия живот. Направихте достоен избор, който открива пред вас големи възможности в бъдещето.”
Това заяви в приветственото си слово към първокурсниците ректорът на бургаския свободен университет проф. д-р Васил Янков. На церемонията присъстваха членовете на Настоятелството. Поздравителен адрес от името на кмета Димитър Николов прочете г-жа Атанаска Николова – зам.-кмет на община Бургас.

Над 800 първокурсници ще се обучават през учебната 2013/14 година в 14 бакалавърски и 18 магистърски програми. Стартираха четири нови акредитирани бакалавърски специалности: Психология; Международни икономически отношения; Софтуерно инженерство; Електроснабдяване и електрообзавеждане. От магистърските програми за първи път е реализиран прием в специалностите: Митническо разузнаване и разследване; Администрация и управление на системата на национална сигурност; Управление и развитие на човешките ресурси; Детска и юношеска психология; Стратегически комуникации и медиа мениджмънт; Информационна сигурност.
БСУ посреща своя 22-ри випуск първокурсници с втора институционална акредитация и 9 професионални направления, акредитирани от Националната агенция за оценяване и акредитация към Министерския съвет. Университетът е носител на Международен сертификат за качество ISO 9001:2008, член е на Европейската асоциация на университетите, има подписани договори за сътрудничество с над 25 университета и организации в Европа, Америка и Азия. На студентите се предоставят богати възможности за студентски кредити, стипендии, практики и обучение по европейски проекти в чужбина. Непрекъснато нараства броят на чуждестранните студенти, избрали да се обучават в БСУ. За учебната 2013/14 година са приети над 20 студенти от: Сирия; Турция ; Русия; Казахстан; Узбекистан.


Подобни публикации