30

май

ribbon

БСУ отвори врати за ученици и родители

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

С демонстрация на роботи започна Денят на отворени врати на Бургаския свободен университет. Умните машинки показаха възможностите си да се ориентират пространствено, като изминават предварително зададено трасе и разкриха част от потенциала си за по-сложни дейности. Роботите са плод на сътрудничеството между висшето училище и сдружение “Слънце и деца”, където студенти преподават в Училището по роботика.

Днес университетът ще очаква кандидат-студенти, настоящи и бивши студенти, ученици, родители и преподаватели. Те ще получат възможност да се запознаят с образователните възможности на първото недържавно висше училище у нас, като получат изчерпателна информация за всички центрове. Отговори на въпросите им ще дават преподаватели и студенти.

Програмата на своеобразнияп разник предвижда още представяне на бакалавърските и магистърски програми в БСУ, възможност за подаване на документи за кандидатстване, старт на инициативата „Успели БСУ” – първо събиране на Бургаския клуб на АЗБСУ и срещи с участници, демонстрация на възобновяеми енергийни източници и високи технологии, открит съдебен процес, представяне на националното Състезание на ученически фирми по инициатива на Джуниър ачийвмънт България, както и среща на „Научния агент” от община Бургас с ученици с идеи за иновации.


Подобни публикации