20

дек

ribbon

Арестуваха за подкуп университетски преподавател

Двама посредници уреждали изпити в Югозападния университет

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Организирана престъпна група за купуване на изпити в Югозападния университет “Неофит Рилски” в Благоевград е разбита от полицията. Участниците в престъпната схема посредничели на студенти от един от факултетите за успешно полагане на изпити. Срещу определено възнаграждение благоевградчаните Д. Ð’. и Ð¥. И. уреждали добри оценки на бъдещите висшисти. По първоначални данни цените на “услугите” варирали между 200 и 500 лева.

Част от събираните суми, както и личните данни на студентите, двамата предавали на М. М. – преподавател в университета, пред когото курсистите трябвало да се явят на изпит, информират от полицията.

Спецполицаите заловили Д. В. и М. М. в София, в момент на предаване на сумата от 1000 лева и списък с имената и факултетните номера на петима студенти.

При направената проверка антимафиотите открили множество студентски книжки и лични данни на възпитаници на Югозападния университет.

През юли миналата беше разбита подобна схема за купуване на изпити в Университета за национално и световно стопанство (УНСС), като тогава от МВР съобщиха, че тарифата е стигала до 4000 лева. При операцията беше задържан преподавателят Петкан Илиев, който по-късно беше пуснат на свобода срещу 10 000 лева гаранция. До дело срещу Илиев обаче все още не се е стигнало.


Подобни публикации