11

мар

ribbon

3D рисунка на асфалт за пръв път във „Включи града“

Публикувано в: Култура;
От: pointburgas

Един различен поглед към рисуването ще представи тази година фестивалът „Включи града“. 3D рисунка на асфалт, рисуване с инвалидни колички, бодиарт, графити, рисуване на татуси с къна, рисуване върху текстил, стъклопис, отпечатване на графика с помощта на камък – това са само част от нестандартните техники, които ще радват любителите на изкуството от 22 до 24 март.

Тридневният фестивал за пореден път сваля границата между артисти и публика, за да превърне зрителите в активни участници и да ги провокира да бъдат истински творци. Всички, които имат афинитет към изкуството в неговата „улична“ форма, ще станат свидетели на първата за Бургас 3D рисунка на асфалт. Изображението ще е на емблематичния за Бургас Грамофон. На терасата до Морското казино двама художници и един архитект ще проектират и сътворят триизмерното изображение с размери 5 на 15 метра, което с мащабните си размери и 3D визия ще промени представата на бургазлии за обичайно пространство.

Поради големия интерес от първото издание и тази година почитателите на авангардните изкуства ще бъдат впечатлени от красивия бодиарт. Зрителите ще наблюдават целия процес и ще имат възможност да видят и съпреживеят създаването на крайния резултат – тяло, превърнато в картина. Художници от сдружение „Арабис“ ще демонстрират рисуване на татуси с къна и върху текстил.
За тези, които искат да се запознаят с техниката на литографията – отпечатване на графика с помощта на камък, ще могат да го направят в обновената Графична база. Там професионалистите от Дружество на бургаските художници ще демонстрират сложната техника на литографския печат и ще зарадват публиката с уникални, създадени на място произведения.
Само на няколко метра от Графична база, МЕ Click и Хамалогика ще демонстрират, как се рисуват графити и ще дадат възможност на всеки, който желае, да опита сам да направи графити изображение на стена.


Подобни публикации