20

окт

ribbon

Джон Лорд със Sarabande на живо в София

В НДК ше прозвучат и емблематични парчета на легендарните Дийп Пърпъл

Публикувано в: Култура;
От: pointburgas

На 30 октомври, в зала 1 на НДК,именитият пианист на легендарните Дийп Пърпъл  – Джон Лорд  ще даде втория си  концерт у нас. Неговите почитатели  още помнят прекрасното събитие, което се състоя миналата година в пловдивския амфитеатър.

Тази година заедно с Джон Лорд, на сцената ще бъде Софийската филхармония, с Найден Тодоров, който дирижира Пловдивското оперно-филхармонично дружество миналата година.

Редом с тях отново ще бъдат музикантите от група „ТЕ” – Дарин Василев /китара/, Ивайло Зваздомиров /бас/ и Венко Пороманки /барабани/, които талантливият пианист високо цени. Талантливата Катаржина Уаска /Кася/ ще придружава Джон Лорд и тази година, а мъжките вокали са поверени на Яниш Самюъл, шведски музикант, с когото двамата работят от скоро.

Тази година музикантът ще зарадва многобройните си почитателите с изпълнението на Sarabande suite, в първата част на концерта. Това ще е второто изпълнение на сюитата на живо, в пълен вариант, след концерта в Будапеща тази година. Sarabande suite е едно от най-популярните произведения за симфоничен оркестър на Джон Лорд и едновременно с това и едно от най-обичаните. Джон Лорд създава произведението,  докато живее на плажа в Калифорния през 1975 г., а за вдъхновение му служи прекрасната гледка към Тихия океан.

Във втората част на концерта публиката ще може да се наслади на изпълненията с група и симфоничен оркестър на някои от най-емблематичните парчета на Дийп Пърпъл. По думите на самият Джон Лорд, публиката обича и очаква песните на Пърпъл, защото тяхното послание е актуално и до днес. За пръв път във втората част на концерта ще бъдат включени толкова много парчета на любимата група. Някои от заглавията, които музикантът обещава да прозвучат в София са незабравимите Pictures Of Home, Perfect Strangers, Child In Time и Soldier Of Fortune.


Подобни публикации