9

юли

ribbon

Манга и аниме в събота в Бургас

Публикувано в: Култура;
От: pointburgas

Младежкият културен център в Бургас ще домакинства в събота фестивал на японската култура и изкуствата манга и аниме. Организатори на събитието са младежите от Клуб за японска култура „Бака Форс“ /в превод „сила на глупака”/ и община Бургас.

Това издание е както за многобройните в България почитатели на японската култура, така и за всички, на които имат интерес към японската култура и изкуство.
Гостите ще се запознаят отблизо с възникването и развитието на манга и аниме, след което ще се проведат демонстрации на начините им на рисуване.
Аниме“ е съкращение на думата анимация и представлява анимирана версия на японската манга. А „Манга“ е японската дума за комикси и карикатури. Тя обикновено се създава в черно-бял цвят, понякога с изключение на кориците и първите няколко страници. През последните години, главно чрез японските комикси и анимация, японската култура става все по-актуална сред младите хора.
Демонстрация на японските бойни изкуства кудо, джудо и киокушинкай, изложба на комикси и прожекции на късометражни аниме филми са останалите изненади, включени в програмата на събитието.
От 16.40 ще се проведе т. нар. Cosplay шоу, което всъщност представлява ревю или импровизиран театър, в който участниците трябва да бъдат облечени в ръчно изработени от тях костюми и да изиграят любимите си герои от анимационни филми, рисувани комикси или игри. Най-добре изработените костюми и най-добре изиграните персонажи ще бъдат наградени.


Подобни публикации