21

фев

ribbon

Ново признание за бургаското брейк момиче Queen Mary

Публикувано в: Култура;
От: pointburgas

Бургаската световна шампионка по брейк за 2011 год. Мари Славова „Queen Mary” (Ню Хоуп Крю)се завърна от международното състезание „Hip Opsession” с престижното второ място в лигата на професионалния брейк танц. Състезанието се проведе на 9 февруари в Нант, Франция. В него взеха участие брейк танцьори от цялото земно кълбо.

Фестивалът е най-престижния форум за брейк танц в Европа и един от най-престижните в света. В състезанието могат да участват само поканени от организаторите танцьори с високи постижения в брейк танца. Queen Mary взе участие в надпреварата на осемте най-добри брейк момичета в света. Нейни съпернички бяха танцьорки от Франция, Япония, Испания, Англия, Ирландия и Русия . Състезанието на брейк момичетата се проведе в индивидуално надиграване. Queen Mary беше най-младата участничка в групата на професионалните брейк танцьорки. На финала тя се състезава с представителката на Япония – AYUMI.
Треньор на Мари е Христо Андонов – Черния от Брейк Клуб „Бляк Стайл”.
„Подготовката на Мари за състезанието беше тежка, но даде отлични резултати” заяви Черния. „Тя впечатли както публиката, така и журито с перфектната си подготовка и изпълнение и се превърна в откритието на фестивала.

През 2011 год. Мари стана световна шампионка по брейк за аматьори на световното първенство по хип-хоп в Грац, Австрия.


Подобни публикации