13

юни

ribbon

Международният месец на фотография 2012 и в Бургас

Публикувано в: Култура;
От: pointburgas

В рамките на международния месец на фотография 2012 г., Фотографска академия «Янка Кюркчиева» и Галерия «13-то стъпало», представят проекта «Flash Back – внезапна проява на съзнание за отминали случки, събития, хора, съдби!» на Ненчо Балкански, който е проблясъци от минало време, светкавици в настоящето на високите технологии, интернет и смаляващ се свят. Места извън „тук” и „сега”, където животът тече в паралелно пространство, на една ръка разстояние. Меланхолично пътуване извън света на глобализацията.

На пръв поглед фотографиите на младия автор, които публиката ще види утре от 19 ч., изобразяват останки от миналото, отдавна забравени места, но погледнете ли ги от друг ъгъл, отминавайки ги, проблясват с нов живот като от паралелен свят. Сякаш оживяват, уловили светлината от същината на живота.
Ненчо Балкански оставя зрителя сам да интерпретира историите, които са се случили на изобразените места. Той само напомня, че времето е условност. Авторът има особено отношение към мигновението, като че ли се опитва да го задържи по-дълго. Не сме го виждала да бърза, да прави нещо припряно, дори когато другите препускат в бясна надпревара. Той не допуска напрежението да наруши деликатната му индивидуалност и ненатрапчива изразност.


Подобни публикации