14

юни

ribbon

Изложба обучава търсачи на приключения в Бургас

Публикувано в: Култура;
От: pointburgas

“Археология зад кадър” е най-новата гостуваща изложба в Бургас. Тя ще бъде открита утре на терасата на втория етаж в Културен център „Морско казино” и може да бъде разгледана до 30 август. Тя е ориентирана изцяло към децата. Интерактивната археологическа експозиция представя по достъпен начин за малчуганите и под формата на игра-загадка, етапите на едно истинско археологическо изследване.

Специални обучителни игри, състоящи се от 7 отделни модула, разположени в логична последователност, ще запознаят отблизо посетителите с инструментите, картите и методите, използвани в археологическата професия.
Шанс да надникат в тайните на археологическата професия, освен децата, ще получат и родителите им, които също ще се запознаят отблизо с живота на древните хора и ще разберат как се правят истинските открития.
Нестандартната изложба гостува в морския град благодарение на съвместните усилия на Департамент „Археология” в Нов български университет, община Бургас, фонд „Научни изследвания” към МОМН и Фондация „Америка за България”.


Подобни публикации