14

юни

ribbon

Експлозията Ms. Dynamite ще взриви SPIRIT of Burgas

Публикувано в: Култура;
От: pointburgas

Взривоопасната Ms. Dynamite, дъбстеп легендата Caspa и диджеят Fedde le Grand официално потвърдиха участието си на SPIRIT of Burgas 2012. Зад предизвикателния никнейм Ms. Dynamite стои 30-годишната Niomi Arleen McLean-Daley от Великобритания, многократна носителка на награди за R&B, хип-хоп и рап. С баща от Ямайка, Ms. Dynamite израства в Северен Лондон в лоното на реге и хип-хоп културата. Като малка иска да стане учител и социален работник, но най-голямата й мечта е музиката.

В последния ден на фестивала, веднага след Korn, на главната сцена ще излезе Caspa – едно от имената в дъбстепа, които утвърдиха този стил и го превърнаха в истинска сензация сред меломаните. Съвсем скоро българските фенове станаха свидетели на This is Dubstep, а на SPIRIT of Burgas ще имат удоволствието да се насладят на класическия звук на Caspa, който е сред водещите имена в едноименните компилации. Той е един от синонимите на ъндърграунд дъбстепа, листът му с участия е завиден и върпреки факта, че едва ли има място на света, където да не е бил канен, успява да намери време и за редовните си участия в легендарния Fabric.

Истинското име на Caspa е Gary McCann, а в музиката навлиза след обещаваща кариера в баскетбола. Той е един от англичаните, които, стъпвайки на гериджа и дръм енд бейса, започват да продуцират и създават дъбстеп и правят истинска революция в електронната денс музика. Заедно с другото величие в този стил Rusko, е смятан за един от основателите му и е едно от най-скъпоплатените имена в жанра.

На 4-ти август Solar Dance Arena ще събере на една сцена безспорно най-любимите в момента диджеи на родните фенове на електронната музика. Към по-рано обявения Mark Knight ще се присъедини холандският му колега Fedde Le Grand. Задължително всяка тяхна самостоятелна визита в България се определя като легендарна, но в тандем парти настроението, което създават е трудно за описание. Доказаха го с участието си на миналогодишното издание на Solar Summer Festival, където показаха, че няма граница на емоцията и настроението, която не могат да достигнат.


Подобни публикации