26

ное

ribbon

Условна присъда за обралата банка учителка

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Учителката Поля Даскалова, която на 15 март обра банков клон Плевен получи условна присъда. Окръжният съд в Плевен постанови една година и половина условно лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок.
Съдът заседава при закрити врата по искане на защитата на подсъдимата и реши делото в съкратено съдебно следствие, тъй като Даскалова бе признала вината си.

Съдът реши осъдената да върне на банката отнетата сума от 21 600 лева заедно с лихвите и да изплати над 1000 лева съдебни разходи и разходи по разследването. Наложена й бе мярка за неотклонение “подписка”.
Окръжната прокуратура в Плевен бе поискала ефективно наказание за извършеното деяние от една година и десет месеца затвор.
Председателят на съдебния състав – съдия Кристина Лалева, заяви, че “съдът приема, че е налице една изключително ниска обществена опасност от подсъдимата, тя не е осъждана, има много добри характеристични данни, въобще не е имала преди някакви морално укорими постъпки и затова е прието наказанието да е по-ниско”.


Подобни публикации