23

ное

ribbon

Задава се четвърти мобилен оператор

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Доставчици на интернет и телевизия в страната, се обединиха в национален оператор.Новото дружество е наречено “Български телеком и телевизия“ АД и ще предоставя услуги на над 150 000 абоната и ще притежава покритие на близо милион домакинства в страната. Компанията възнамерява да бъде алтернатива на съществуващите оператори в над 40 града и 110 населени места.

Това е най-голямото обединение в телеком бранша, правено в страната, като целта е разширяване на бизнеса до постигане на пълно национално покритие.

Новата компания ще развива собствен бранд и ще работи за пускането на нови услуги, между които мобилна телефония и мобилен интернет (GSM, 4G, WiFi).

Новото дружество ще подпомага и самостоятелното развитие на всеки един от членовете на компанията, запазвайки гъвкавостта на регионалния мениджмънт, което ще доведе до значително подобряване на качеството на предлаганите услуги. По този начин ще се избегне и неблагоприятното приключване на взаимоотношенията на фирмите в акционерното дружество.

Фирмите основателки са : Нетуоркс България, Диджитал Комуникейшънс, Еском, Икон, Телнет, С.Т.В., Балчик нет, Оптинет и Диана Кабел ТВ, Пауърнет и Бол БГ Изток.


Подобни публикации