15

дек

ribbon

Железничарите готвят стачка

Световната банка искала 30% съкращения заради заема за БДЖ

Публикувано в: България; (3) прочитания
От: pointburgas

Железничарите ще стачкуват докрай, ако не бъде променен текстът на меморандума по заема от Световната банка, според който БДЖ и Национална компания “Железопътна инфраструктура” ще получат общо 580 милиона лв. В документа са предвидени драстични съкращения на персонала.

Това заяви пред “Хоризонт” председателят на синдиката на железничарите към КНСБ Петър Бунев. Вчера представители на железниците са срещнаха с транспортния министър Александър Цветков.
Според него на проведената среща с транспортния министър е станало ясно, че е имало леко отстъпление от страна на Световната банка и те ще признаят съкращенията, които са проведени през 2009 г и 2010 г.
“Но пък в крайна сметка има един текст в меморандума, който продължава да ни притеснява много. Махнали са цифрите и са сложили една обща цифра – намаляване с 30% на разходите за персонал, което означава съкращаване на 30% от персонала без вдигане на заплатите до 2014 г.”, посочи Бунев.
Според него заемът за БДЖ, който ще бъде в размер на 460 милиона лв., ще отиде единствено за покриване на старите задължения, а предвидените суми за инвестиции са минимални.


Подобни публикации
    няма намерени