28

ное

ribbon

Влакът за Бургас блъсна автомобил

Няма загинали, с час закъснение композицията продължи пътя си

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Бързият влак от София за Бургас е блъснал автомобил на прелез между гарите на сливенските села Гавраилово и Чинтулово. Това е станало около 13 часа.
Прелезът е оборудван с автоматична сигнализация, която е била изправна и редовно задействана. Независимо от сигнала, подаден от автоматичното устройство, лекият автомобил неправомерно е преминал през железопътната линия, което е довело до инцидента.
При катастрофата няма загинали. В автомобила са пътували 4-ма души, трима от тях са откарани в болница, като млада жена е в тежко състояние.

„Колата “Фолксваген” е ударена от влака, но за щастие е ударена странично и е изхвърлена. В колата са пътували четирима души, семейство. Автомобилът е доста смачкан, жертви няма. Трима от пътуващите са настанени в болница, четвъртият е бил във видимо добро състояние, дал е показания на органите на полицията и също е изпратен за профилактичен преглед в болницата в Сливен”, съобщи инж. Неделчо Спасов, главен ревизор по безопасността в Национална компания „Железопътна инфраструктура”, цитиран от агенция “Фокус”, първа съобщила за инцидента..
Органите на полицията и следствието са направили са необходимите огледи. След 57 минути престой на влака е разрешено да продължи.
По локомотива има една счупена част отпред, която е за влаковото отопление и не възпрепятства движението.


Подобни публикации