19

окт

ribbon

Българският лекарски съюз скъса споразумението с правителството

Публикувано в: България;
От: pointburgas

От Българския лекарски съюз (БЛС)са скъсали споразумението с правителството по време на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС), съобщи агенция „Фокус”.

Председателят на съюза Цветан Райчинов показа на журналистите скъсаното споразумение. „Скъсахме и приключихме, защото нито една точка от това споразумение няма намерение правителството да изпълни, освен запазване на размера на здравната вноска. Целта на споразумението е било единствено да се спрат протестите, а никой не е имал намерение да го изпълнява, още по-малко министър Дянков. Нито задължението по изплащане на средствата до края на годината ще се случи, нито следващата година”, коментира Райчинов.
По думите му, на заседанието е предложено „всичко, което беше забъркано тази година, да бъде изплатено със средствата от следващата година. Всичко, което рязаха, кълцаха, добавяха, махаха, сега да се изчисти с парите от следващата година и тя да стане по-лоша от тази. – Ето това се предлага”.
На въпрос дали от съюза ще се обърнат към премиера като гарант на подписаното споразумение между лекарите и правителството, Райчинов каза, че не вижда смисъл от това, но явно и премиерът се отказва от изпълнението на ангажиментите си. „За мен това, което се случи е просто една голяма лъжа”, посочи Райчинов. Той подчерта, че всички участници в заседанието на НСТС, освен тези от страна на правителството, са реагирали с ръкопляскания на скъсването на споразумението.


Подобни публикации