14

юли

ribbon

Бургазлия спечели купата „Света Марина” за подводен риболов

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Антон Арабаджиев от СК „Нефтохимик”-Бургас спечели купата „Света Марина” на турнира по подводен риболов в Созопол. Опитният гмуркач спечели купата и уважението на всички участници и зрители като успя в регламентираното време да улови 10 риби.

Толкова риба наниза на харпуна си и на неговият съотборник Христо Георгиев, но уловът се оказа по- дребен, което го нареди на второ място в класацията. Третото място спечели състезателят от клуб „Ватос про” Любен Ловчев. Варненецът успя да улови 7 риби. Наградата за най- голяма уловена риба спечели Георги Калъчев от „Тритон”- Бургас. Неговият харпун безпогрешно прободе красив лаврак близо 1 кг.
В турнир по подводен риболов за купата „Света Марина” участваха 54 гмуркачи от най-елитните български клубове. Състезатели от 12 клуба ловуваха под вода в залива на Созопол в чест на празниците на града, посветени на Света Марина.
Гмуркачите излязоха в открито море с 12 лодки, а състезанието продължи 6 часа. Въпреки топлата вода, която кара рибата да се крие в много дълбоки води, уловът бе добър. Кефал, лаврак и морска врана бяха сред трофеите на участниците. Уловът на всеки един участник бе претеглен от комисия с председател Димитър Попов, ръководител на клуб „Тритон” Бургас в присъствието на участници и гости. Състезателите бяха наградени от кмета на Созопол Панайот Рейзи и президента на Българската федерация по подводни спортове Атанас Катрафилов.


Подобни публикации