22

мар

ribbon

Бойко се наел на Биволъ

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Прокуратурата потвърди, че има преписка “Будали” срещу журналистите от сайта Биволъ Асен Йорданов и Атанас Чобанов, съобщи news.bg. Ð’ началото на февруари стана ясно, че Бойко Борисов е бил разработван заради престъпната си дейност в средата на 90-те години. Папка „Буда” беше публикувана в разследващия сайт Биволь. Тогава експремиерът заплаши журналистите, че с едно обаждане може да спретне дело на всеки един от тях.

Преди два дни от сайта изпратиха запитване до министър-председателя, главния прокурор, МВР-шефа и председателя на ДАНС дали съществува разработка с кодово име “БУДАли” (или друго име) срещу двамата журналисти? От Биволъ се интересуваха и още, ако съществува такава разработка, кога е заведена, на какво законово основание, по чие нареждане и с каква цел.

Днес е получен отговор от Информационния център на Върховна касационна прокуратура, че съгласно “Инструкцията за деловодната дейност и документооборота в прокуратурата на България”, при регистрация на документи, по които вече има образувана преписка, се записва регистрационния номер и индекс на първоначалната преписка и датата на регистриране на новообразуваната преписка.
Проверката в сайта на Прокуратурата показва, че “вече образуваната преписка” е решена от ВКП на 18.02.2013 г. (два дни преди оставката на премиера Борисов) като е “изпратена по компетентност”. Следователно преписката “Будали” съществува и нашето писмо е било прикрепено към нея, се казва в публикация на Биволъ.
От разследващия сайт твърдят, че с тази разработка бившият премиер Бойко Борисов е изпълнил публичната закана, че може да образува дела на журналисти.
Бойко Борисов – “Буда” е следил журналисти. Ще настояваме пред всички български и европейски институции пълната преписка “Будали” да бъде разсекретена и всички подробности по нейното образуване, хода на делото и предприетите оперативни действия, вкл. чрез СРС, да станат достояние на обществото, се казва още в информацията на Биволъ.


Подобни публикации