15

дек

ribbon

SPIRIT of Burgas си запази 12-14 август 2011

Публикувано в: Бургас; (24) прочитания
От: pointburgas

Четвъртото издание на музикалния фестивал SPIRIT of Burgas ще се проведе от 12 до 14 август, съобщиха от община Бургас.
SPIRIT of Burgas отправя специална благодарност на всички свои фенове, гласували за фестивала на UK Festival Awards и допринесли за влизането му в шорт листа от 10те номинирани за Best Overseas Festival за 2010г.

Наградите бяха връчени на официална церемония в Лондон на 18 ноември. Победител в категорията, в която се състезаваше и българския фест, е австрийския Snowbombing, но сама по себе си номинацията за SPIRIT of Burgas е изключително престижна.

Най-мащабното музикално събитие у нас се надпреварваше с такива достойни конкуренти като EXIT (Сърбия), Amsterdam Dance Event (Холандия), Sonisphere (Полша), Ibiza Rocks, Big Day Out (Австралия), Outlook (Хърватска), Oxegen (Ирландия), Pukkelpop (Белгия) и победилия Snowbombing.

След третото си издание SPIRIT of Burgas се превръща не просто в едно от най-големите ежегодни музикални събития у нас, а в проект, около чието съществуване се създава непрестанно растяща общност от хора от различни възрасти и обществени групи, които го подкрепят и са съпричастни към неговото развитие.