12

юли

ribbon

Солниците влизат в категория “лукс”

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas


До една седмица най-големият безплатен спа център на открито у нас – Бургаските солници, ще има по-облагороден вид и по-лесен, и бърз достъп до морето. Тези условия договори кметът Димитър Николов с ръководството на „Черноморски солници“ АД.

Дървени скари ще осигурят по-бързия и удобен достъп до плажната ивица и морето на хората, които излизат от басейните с луга и калните бани. Многобройните посетители, сред които са, както жители на града, така и хора, идващи специално за да се възползват от лечебните свойства на калта и лугата, ще могат да се разхлаждат на душовете и чешмичката, които ще бъдат монтирани там също до седмица.
В района на калните бани ще бъдат поставени още и две стоянки за велосипеди, тъй като това е един от двата най-често използвани от посетителите вида транспорт до солниците. Вторият, който е с автомобил, вече е улеснен, след като преди няколко седмици община Бургас ремонтира пътя между надлез Каблешково и бариерата при солниците.
Достъпът до популярните в Бургас и страната бани за калолечение ще бъде допълнително подобрен и след извършване на предстоящия ремонт на вътрешно ведомствения път, минаващ непосредствено до басейните със сол и луга.


Подобни публикации