10

юни

ribbon

Революционер в jungle/drum’n'bass музиката гостува на Spirit of Burgas

Shy FX и Stamina MC ще се качат на фестивалната сцена на 13 август

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Тази година Централният плаж на Бургас ще приеме един от пионерите, развили и променили jungle/drum’n'bass музиката – Shy FX. Живата легенда ще се появи във втората вечер на Spirit of Burgas.
EMI и Warner са само част от големите лейбъли, повярвали в силата на Shy FX да продуцира музика, оставаща във времето. Английският drum’n’bass гуру има повече от 20 години на сцената и над 350 реализирани проекта, сред които превзелите редица класации хитове “Original Nuttah”, “Bambata”, “Shake your Body“, “Everyday”, “Feelings” и други. Shy FX продуцира голяма част от музиката на Dizzie Rascal за албумите “Maths and English“ и “Tongue N Cheek”.

През последните няколко години лейбъла му Digital Soundboy Rec. даде път на една нова вълна от артисти като Breakage, Benny Page, Jenna G, Caspa, Benga и др. Това затвърди мнението, че Shy FX е една от най-значимите фигури в Британската денс музика – мнение, споделено и от престижното музикално издание DJ Mag.

Заедно с него на главната сцена на SPIRIT of Burgas на 13 август ще се качи един от drum’n'bass майсторите на микрофона – Stamina MC – гласът от хитовете LK (заедно с DJ Marky), Hypercaine (заедно с DJ Fresh), Only Human (заедно с Dub FX).

През последните три години от провеждането на фестивала, участието на H.M.S.U. се превърна в повече от традиция. Организацията, доказала се, като институция на локалната drum’n’bass сцена, успя да предизвика еуфория у родните меломани при всяко едно от предишните си участия. Не случайно Andy C обяви миналогодишното си участие в Бургас за “Най-доброто събитие на 2010“ при представянето му в класацията за топ 100 DJ.


Подобни публикации