4

апр

ribbon

Омският „Мостовик“ поиска фалит, може и да няма Океанариум в Бургас

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Научно производственото обединение „Мостовик“ от руския град Омск е поискало да бъде обявено във фалит, съобщи kvnews.ru. „Мостовик“ е инвенститор, поректант и изпълнител и на Океанариума в Бургас.

Според генералния директор на Обединението Олег Шишов, банкрутът е най-сполучливата мярка и тя ще защити „Мостовик“ от това то да стане собственост на отделни кредитори. При това фирмата ще продължи работата по започнатите обекти. „Фалитът не означава, че компанията се ликвидира“, подчерта на брифинг Олег Шишов.

Той обясни, че края на миналата година финансовоот състояние на компанията значително се е влошило. Причината – неиздължаване не само от страна на предприемачите, строили олимпийските обекти в Сочи, но и от други компании. В началото на март „Мостовик“ прекратил работа върху 40% от започнатите си обекти, а през април този процент е нараснал до 60%.

Компанията е длъжник на руската Сбербанк, възможна е разпродажба на активи, за да се погасява дълга. Въпреки това Шишов увери, че предприятието няма намерение да прекратява своята дейност и след известно време да възобнови работата си по обектите.


Подобни публикации