12

юли

ribbon

Община Бургас бягала от отговорност за загиналия Пейо

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Община Бургас трябва да понесе своята отговорност за дървото-убиец, което е било нейна собственост. Това заяви адвокатът Евгений Мосинов, представляващ семейството на Пейо Янчев, нелепо загинал пред входа на общинския паркинг на ул. “Гурко”.

“Видях днес, че общината зае една нова позиция по делото и на практика се опитва да прехвърли отговорността на проектанти, на трети лица. Фактът е налице – счупване на дървото и ясна и видима болест. Запазено е било болно дърво, подлежащо на премахване. Община Бургас не е свещена крава. Тя носи своята отговорност и тези хора търсят правата си като наследници”.
Евгений Мосинов добави, че очаква ясно и категорично осъдително решение, като са били събрани напълно достатъчно доказателства това да се случи.
Според него случаят с падналото дърво на паркинга е свързан и с това, че община Бургас често се опитва да свърши бързо дадена работа, но без да са направени съответните проверки.
“Този паркинг е категоричен пример за бързата работа. Той беше пуснат набързо, за да се пререже една лентичка и някой да се похвали с нея. Аз ползвам този паркинг, там има много подобни дървета, които обаче бяха премахнати впоследствие, допълни адвокат Мосинов


Подобни публикации