11

мар

ribbon

Няма пари за корабостроителите в Бургас

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Нито стотинка няма да получат съкратените в края на миналата година служители на Бургаските корабостроителници. 130-те работници няма да вземат пари нито от бившия си работодател, нито от Гаранционния фонд. Причината е, че на 6 март изтече 3-месечният срок, в който да подадат молби до Националния осигурителен институт. За да стане това обаче, дружеството трябва да бъде обявено в несъстоятелност, което все още не се е случило.

В същото време работниците загубиха законовата възможност да получат дължимите заплати от Гаранционния фонд, тъй като все още няма съдебно решение за обявяване на дружеството в несъстоятелност.
От Инспекцията по труда в Бургас обясниха, че са подготвили актове, които ще връчат на ръководството на Бургаските корабостроителници заради неизплатените работни заплати на съкратените работници и неизплатените социални осигуровки.
Единственият шанс за работниците остава да водят граждански дела и то в София, тъй като там е регистрацията на приемника на Бургаски корабостроителници.


Подобни публикации