20

фев

ribbon

„Морски знаци“ изработва сувенири за Световното по математика в Бургас

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Новото общинско социално предприятие „Морски знаци”, открито преди месец, започна работа по първата си мащабна поръчка. Тя е свързана с изработването на сувенири, носещи името на града, които ще бъдат подарени на участниците в Международното математическо състезание България` 2013 /BIMC` 2013/, което ще се проведе в Бургас от 30-ти юни до 5-ти юли.

Вече са готови моделите на трите основни артикула, които в момента се изработват. Това са портмонета от плат, чанти от естествена кожа и сувенирни магнити, които ще бъдат брандирани с логото на състезанието и името на града – домакин.
Поръчката включва над 1000 бройки от всеки отделен артикул. Всички сувенири се изработват на ръка и ще бъдат декорирани с изрисувана шевица, съдържаща морска символика и надпис „Burgas”. За изработката на рекламните сувенири ще бъдат използвани естествени материали като панама, памук и кожа. Вече са готови бройките на първия артикул – 1100 магнита.
Освен дизайнер, в изпълнението на поръчката е включен целия персонал на общинското предприятие, състоящо се от 8 души от две целеви групи – самотни майки и хора с трайни увреждания.
Продукцията трябва да е напълно готова най-късно до юни месец, в края на който в морския град ще пристигнат над 1000 изявени млади математици от nad 20 държави от цял свят, които ще отнесат със себе си сувенир за спомен от Бургас. Морският град е първият в историята на престижното междинародно състезание европейски град, който е домакин на събитието.


Подобни публикации