1

юли

ribbon

Джо Лин Търнър: Бургас изглежда като културна столица на Европа

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

„Бургас изглежда и има всички предпоставки да бъде културната столица на Европа през 2019 г. Ще ви помагам с каквото мога в името на каузата“. Това заяви рок легендата Джо Лин Търнър на среща с кмета Димитър Николов, само часове след като слезе от сцената на бургаския Джулай на Централния плаж.

Бившият вокалист на групите „Рейнбоу“ и „Дийп Пърпъл“ не спести комплиментите си към Бургас и бургаската публика. „Влюбен съм във вашия град – прекрасно време, вкусна храна и добра музика, сърдечни и гостоприемни хора. Архитектурата на града много ми напомня на Италия, откъдето са корените на баща ми“, разказа още рок звездата, който бе придружен от съпругата си Мая.
Джо Лин Търнър, сподели, че и двамата обичат много топлото време, морето и риболова, и смятат септември отново да посетят Бургас и да си закупят дом в града.
Кметът Димитър Николов връчи на изпълнителя на „Can`t Let You Go“, „I Surrender“ и редица др. златни хитове реплика на златна монета от времето на византийския император Константин IV Погонат, открита при археологическите разкопки на Акве Калиде при Минералните бани.
„Обичам Ви приятели! Поканете ме отново в Бургас – с подпис от Deep Purple и Rainbow, е посланието, което световноизвестният музикант остави в книгата за впечатления на община Бургас.


Подобни публикации