8

май

ribbon

Архитекти канят малчугани да сътворят къщата-мечта

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Конкурс-игра “Лаборатория за къщи-мечти” организира Камарата на архитектите в Бургас със съдействието на общината по повод 1 юни – Международния ден на детето. Конкурсът е за рисунка или макет на тема “Моята къща-мечта” и в него могат да участват деца до 14 години. Децата могат да участват сами или с родители, учители и приятели, стига проектите да не изгубят детския си характер и оригиналност. Представянето трябва да включва кратък текст описващ идеята и отговори на следната анкетата:

– Какъв искаш да станеш, когато пораснеш?
- Харесваш ли мястото, където живееш сега? Защо? Какво би променил в него?
- Какво работи архитектът?

Анкетата има за цел да обвърже креативната изява на детето по темата “Къща мечта” с отношението му към заобикалящата го среда в настоящия момент и с една друга не по-малко значима мечта – за бъдещата му професия или занимание.
Най-добрите проекти ще бъдат определени от жури и ще бъдат обявени на 1 юни.
Наградите са в категориите: най-смела идея, най-интересен проект, най-малък участник, най-оригинално представяне и др. Всяко дете може да изпрати неограничен брой проекти. Ще се оценява, както идеята, така също и художествените умения и артистичност.
Играта ще се проведе на 1 юни от 15 часа край “Стената на приказките” в Морската градина на Бургас. Ð’ програмата са включени много забавления и изненади, подробности за които ще бъдат обявени дни преди събитието.
Крайната цел е събраните проекти да бъдат публикувани в книжка – албум “Моята къща-мечта” и да бъдат презентирани на Софийска архитектурна седмица през ноември, тази година.

Адрес за изпращане на проектите:

8000 Бургас ул.Цар Асен 7, ет.3,офис 4
до: КАБ-Бургас за конкурса “Лаборатория за къщи-мечти”
раб.време 10-12ч. и 14-16ч.
тел 056 842944 и 0878 660 835
или e-mail: detska.laboratoria@gmail.com


Подобни публикации