7

май

ribbon

Австрийски държавник ще гостува на австрийските пенсионери в Слънчев бряг

Публикувано в: Бургас; (6) прочитания
От: pointburgas

На тридневно посещение в Бургас пристига държавният секретар на Федералното министерство на финансите на Австрия Андеас Шидер. Визитата на австрийския държавник е своеобразен жест към неговите сънародници – пенсионерите, които в началото на лятото почиват в Слънчев бряг. Андреас Шидер ще бъде придружаван от екип на Австрийската национална телевизия ORF, подготвяща репортажи за пребиваването на пенсионерите у нас.

Австрийският финансист ще пристигне на 8 май заедно с поредната група туристи. Ще присъства на всички мероприятия, предвидени от туроператора в програмата им за първите два дни. Всеки четвъртък специално за австрийските пенсионери в Бургаската опера се състоят по два празнични концерта, които запознават гостите с българския фолклор, традиции и култура.

Австрийските пенсионери, чието пристигане направи възможно откриването на туристическия сезон в Слънчев бряг с месец по-рано, пребивават тук по договор с най-голямата организация на хората от третата възраст в Австрия – PVÖ. Всяка година, чрез туроператорската си фирма „Сениорен Райзен”, съюзът организира пролетни и есенни срещи на своите членове в различни страни. В България гостите от Австрия пребивават с посредничеството на българския им партньор „БТС – Бългериън Турист Сървисиз” ООД.

PVÖ се ползва с голяма обществена и политическа подкрепа в Австрия. Негов председател е бившият министър на вътрешните работи на Австрия Карл Блеха. Ежегодно съюзът организира по 50 000 пътувания за своите членове. Традиция е правителството на Австрия да проявява специално внимание към най-възрастните си граждани. Където и по света да е организирана почивката им, те винаги са посещавани от представител на държавата, която лично иска да се убеди какви грижи се полагат за хората от третата възраст През тази пролет, освен в България, 7 000 австрийски пенсионери почиват в Италия. Те също ще бъдат приветствани от представител на австрийското правителство.


Подобни публикации
    няма намерени