17

мар

ribbon

УКРАЙНА…

Публикувано в: Апострофи;
От: Христо Стоянов

Не ми се иска да съм лош пророк, но това, което става в Украйна е плашещо за самата нея. Близостта й с Русия и технологичната й обвързаност с нея, газопроводът, минаващ през Украйна, етническите руснаци, които са почти половината от населението създава страхотна икономическа бомба под нозете на “новата държава”. След този необмислен и първи ход на новата власт за отмяна на руския език като официален не може Путин да не скръцне със зъби. Защото това е знак за обръщане гръб на Русия. Европа не може да запълни тази дупка веднага и Украйна се подлага на мизерия поне за едно десетилетие. Знаем, че мизерията води веднага до особен вид национализъм.

Всъщност във време на криза, ако цитирам себе си, национализмът е най-конвертируемата валута. И понеже бомбите са залагани и далеч назад в историята – ще се избива комплекс за “престоя” на Украйна в СССР, за по-стари вражди. Ами онези доброволни фашистки SS батальони в услуга на Третия райх, ами техните наследници, маскирани като демократи. Ð’ Украйна нещата ще станат такива, че просто ще си мечтаем за Чернобил… От друга страна пасивността на неславянските страни. Това е по-скоро активна пасивност – подхвърляне на залци на Украйна. Пасивност, която ще стимулира откъсването на страната от славянския свят. По своето структуриране на славяните в държави те са удобни и за превръщането им в един огромен икономически и политически съюз. Всъщност вече като се каже политически трябва да се разбира политически. Един подобен съюз с една от най-големите славянски страни като Украйна ще бъда пагубен за Европа. Всъщност за подобен съюз Русия като че ли работи. Нещо подобно преди време бе намекнал и Путин. Появи ли се обаче такова нещо Европа, пък не само Европа, ще бъде отживелица и смешен лилипут с изразходваните си вече природни и интелектуални ресурси. Стимулирането на хаос в тази страна в момента е необходим за Европа, която дълго време ще си играе с приемането на Украйна в Евросъюза. Ще има години наред предприсъединителни условия, които задължително ще включват и човешките права и организираната престъпност. Да не забравяме, че там олигархията е даденост сравнение с европейските страни, където тя е някакъв продължител на икономическата мощ на старата аристокрация. Отделно мафията, организираната престъпност, която до такава степен се сля с тълпата, че произведе демокрация в Украйна… Всъщност от славянски съюз страхът е огромен и не случайно последните десетилетия гражданските войни в Европа бяха между славяни. Предимно. Или свързани със славяни… Ще си позволя да цитирам една статистика на Христо Карастоянов:
“Мислете за това:
Рат у Словенији (1991)
Рат у Хрватској (1990-1995)
Рат у Босни и Херцеговини (1992-1995)
Рат на Косову и Метохији (1996-1999)
Рат у Македонији (2001)
И това не е всичко – както изсискано се изразява един кретен по телевизията! Последваха още размножавания чрез пъпкуване. И тепърва ще следват.
А освен това – Украйна!
Мислете! Защото през това време Меркел и Путин си говорят на немски с конете!”

Ами да помислим за това… Не само защото Христо Карастоянов го казва… Пък защо не и само заради това?…

http://hristostoianov.blogspot.com/


Подобни публикации