• Апостроф


  Доберманите от жълтите павета

  Тодор Канев

  Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

  Пълният текст

 • uk_rentacar

26

мар.

ribbon

Руски съд отказа редуване на „зимно“ и „лятно“ часово време

Публикувано в: Светът; (449) прочитания
От: pointburgas

Върховният съд на Руската федерация отказа да отмени днес въвеждането на целогодишно „лятно часово време“ в Русия, като не уважи искането на президента на „Лигата за защита на пациентите“ – Александър Саверски. Въпросната организация твърди, че поради разликата в астрономическото и часовото време руските граждани са лишени от право на здравословна почивка. Самият Саверски определя преходът към постоянно лятно часово време като „забранен експеримент с хора“.

„По обяд слънцето трябва да се намира в най-високата точка на небосклона, а в полунощ – на противоположната. Ако това не стане, човек започва да живее по собствен ритъм. През зимата в Москва се разсъмва в 9.40 ч., а учениците започват часовете си в 8.30 ч., т.е. децата фактически учат час и половина през нощта, а стават още по-рано. Възрастните също страдат не по-малко“, заяви Северски пред съда, цитиран от BaltInfo. Според ищеца, отмяната на редуването на „лятно“ и „зимно“ часово време води до ръст на заболяванията, престъпността и самоубийствата.
Представител на руското правителство обаче заяви пред съда, че преди въвеждането на постоянно „лятно“ часово време, са направени сериозни изследвания на проблема.
Преминаването от едното към другото време бе отменена в Русия през 2011 г. В момента в страната действащото часово време изпреварва атрономическото с два часа.

Сподели:

Подобни публикации
  няма намерени