• Апостроф


  Доберманите от жълтите павета

  Тодор Канев

  Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

  Пълният текст

 • uk_rentacar

28

Ное.

ribbon

Опитаха се да убият либийския премиер

Публикувано в: Светът; (1) прочитания
От: pointburgas

Покушение бе извършено срещу премиера на Либия. На път за радиото, Абдул Рахим ал-Киб беше нападнат. Загинаха двама телохранители, а петима бяха ранени, но ал-Киб се отърва невредим.
В Либия избухнаха първите социални вълнения след свалянето на стария режим.

Представители на берберското малцинство протестираха пред офиса на премиера с искане за повече права и по-голяма представеност.
Берберите са едно от най-големите малцинства в страната. Те настояват за признаване на техния език и култура и това предизвиква напрежение с арабите от години.

Сподели:

Подобни публикации
  няма намерени