• Апостроф


  Доберманите от жълтите павета

  Тодор Канев

  Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

  Пълният текст

 • uk_rentacar

18

Ное.

ribbon

Македония реже чуждите сериали със закон

Публикувано в: Светът; (3) прочитания
От: pointburgas

Македония ще ограничава нашествието на чужди сериали, включително и турски, със закон. Това се казва в публикация в гръцкия в. „Прото тема“, предаде БТА. Правителството в страната придвижва закон за ограничаване на чуждестранните продукции до 30 на сто в програмната схема на телевизионните станции до 2015 г., е съобщил македонският министър на информационното общество и администрацията Иво Ивановски.

„Уважаваме турските продукции, но живяхме достатъчно 500 години под турско робство“, казва той. По думите на министъра новият закон има за цел да стимулира местното филмово производство.
Гръцкото издание отбелязва, че по този начин насилствено се слага край на един от най-популярните и гледани в момента турски сериали „Великолепният век“, който се излъчва в Македония, а от септември насам и в ефира на българската ТВ7.

Сподели:

Подобни публикации
  няма намерени