• Апостроф


    Доберманите от жълтите павета

    Тодор Канев

    Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

    Пълният текст

  • uk_rentacar

27

Дек.

ribbon

Компенсации от Skype заради глобалния срив

Публикувано в: Светът; (17) прочитания
От: pointburgas

Ръководството на Skype обеща да даде компенсации на клиентите си на платени услуги, заради причинените неудобства от глобалния срив по-рано тази седмица, съобщи TechNews.bg. Милиони потребители в света останаха без услугите на Skype в сряда вечерта. Проблемът продължи и на другия ден, но постепенно функционалността на VoIP услугата беше възстановена.

В момента основните функции – чат, гласови и видео разговори – работят в нормален режим. Пълното възстановяване на конферентните разговори обаче ще отнеме още време, посочва шефът на Skype Тони Бейтс. Засегнатите абонати ще получат допълнителни безплатни минути под формата на Skype Credit ваучъри, като компенсация за неудобствата, обеща Бейтс.

По данни на компанията, броят на акаунтите в Skype възлиза на 560 милиона през първото полугодие. 124 милиона потребители на услугата са изговорили 95 милиарда минути, а 40% от разговорите са били с видео връзка.

Сподели: