• Апостроф


    Доберманите от жълтите павета

    Тодор Канев

    Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

    Пълният текст

  • uk_rentacar

19

дек

ribbon

Катар изхвърля семейство Глейзър

Домакините на Мондиал 2022 са приготвили 2.5 милиарда паунда за “Манчестър Юнайтед”

Публикувано в: Светът; (123) прочитания
От: pointburgas

Кралското семейство на Катар е готово да купи „Манчестър Юнайтед” срещу сумата от 1,7 милиарда паунда, съобщава “Мирър”. Само преди няколко дни фондация от Катар, управлявана от кралската фамилия, стана спонсор на „Барселона”.

“Катар Холдингс” е третият по големина акционер в гиганта “Фолксваген”, притежава и дял от “Порше”. Катарците вече притежават няколко луксозни имоти в Англия, които включват “Хародс”, ултрамодерния комплекс “One Hyde Park” и бъдещата най-висока сграда в Европейския съюз – “The Shard of Glass”, която трябва да бъде завършена през 2012 г. и да се извисява на 320 метра над Темза.

Шефът на “Катар Холдингс” – шейх Хамад бин Ясим бин Джабр Ал-Тани, който още е и премиер на страната, е готов да включи към инвестициите и издръжката на „Манчестър Юнайтед”. Пристигането на милиарди от Катар ще означава край на управлението на фамилията Глейзър, които придобиха клуба през 2005 година срещу 790 милиона паунда. Американците натрупаха дългове в размер на 716 милиона паунда, с което принудиха феновете да протестират и дори да направят опит да откупят клуба. Според “Мирър” богаташите от

Катар са приготвили около 2,5 милиарда паунда за купуването на клуба и изчистването на всички дългове. Освен това сър Алекс ще има на разположение неограничен бюджет за трансфери.

Активизирането на Катар в европейския футбол е свързано с политиката на страната за рекламиране на световното първенство през 2022 година. Както е известно, ФИФА бе много критикувана за избора на емирството за домакин на шампионата заради непоносимите климатични условия в този регион през лятото, когато трябва да се играят мачовете.

Сподели: