• Апостроф


  Доберманите от жълтите павета

  Тодор Канев

  Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

  Пълният текст

 • uk_rentacar

5

юли

ribbon

Кадафи сдава властта, иска гаранции за живота си

Лидерът настоява за избори с участието на сина му

Публикувано в: Светът; (6) прочитания
От: pointburgas

Либийският лидер Моамар Кадафи се е съгласил да предаде властта, съобщи руският вестник „Коммерсант“, цитиран от „Голос России“. В замяна на оттеглянето си Кадафи е поискал гаранции за своята безопасност.

По информация на вестника тези гаранции е готова да му предостави Франция. Но като главно условие, при което Кадафи е готов да напусне страната, по данни на „Комерсант”, е провеждането на избори с участието на сина му Сейф ал-Ислям.

Привържениците на Кадафи смятат, че ако въстаниците действително се стремят към демокрация, те трябва да допуснат за участие в изборите всички политически сили на страната.

Сподели:

Подобни публикации
  няма намерени