• Апостроф


  Доберманите от жълтите павета

  Тодор Канев

  Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

  Пълният текст

 • uk_rentacar

31

юли

ribbon

Американски съд осъди Ал-Кайда да плати $6 милиарда за 11.09.2001

Публикувано в: Светът; (4) прочитания
От: pointburgas

Съд в Ню Йорк осъди правителството на Иран, Ал-Кайда и движението “Талибан” да заплатят парична компенсация от 6 милиарда долара на роднините на загиналите при атентата на 11 септември 2001 година срещу Световния търговски център, предаде Асошиейтед прес. “Решението на съда има символичен характер, тъй като получаването на компенсацията практически е невъзможно.”отбелязва агенцията.

На 11 септември 2001 г. пътнически самолети атакуваха кулите на Световния търговски център в Ню Йорк и сградата на Пентагона във Вашингтон. В резултат загинаха почти 3 000 човека. Отговорност за атентата пое Ал-Кайда.
От своя страна президентът на Иран Махмуд Ахмадинежад нееднократно отрече каквато и да била съпричастност на Ислямска република Иран към събитията от 11 септември 2011 г.

Сподели:

Подобни публикации
  няма намерени