20

ное

ribbon

25 нови специалности обявява БСУ

Университетът подготвя въвеждането на дистанционно обучение

Публикувано в: Образование; (366) прочитания
От: pointburgas

Нови пет специалности в бакалавърските програми и до двадесет в магистърските ще предложи от новата учебна година Бургаският свободен университет. Кандидатстудентската кампания на висшето училище на практика стартира от днес със специална пресконференция.

“Решихме отсега да обявим кампанията, за да информираме отрано абитуриентите и техните родители за новите възможности, които БСУ ще им предложи за обучение.”, заяви ректорът на университета проф. д-р Васил Янков.
Акценти са новите специалности за бакалаври и магистри. Сред тях са “Обществени комуникации и социална психология”, “Международни икономически отношения”, “Електроснабдяване и електрообзавеждане”, “Митнически контрол и агентиране”, “Софтуерно инженерство” и пр.
За първи път висшето училище дава възможност на желаещите да се вкючат в магистърските програми да направят това още от януари следващата година. В същото време БСУ разработва, чрез спечелен проект за 300 000 лева, дистанционно обучение, което ще започне да се предлага,наред със задочната и редовната форма.

Вече е акредитиран и първата докторантска програма, похвалиха се от университета. Тя е в IT-направлението, амбициите са догодина да бъдат одобрени още две подобни – в правото и в икономическите науки.
БСУ активно се включва и в проекта на образователното и социалното министерства за осгуряването на студентски стажове. “На практика всеки един наш студент ще може да практикува в реалния бизнес, като при това ще получи и заплащане.”, съобщи доц. д-р Милен Балтов, зам.-ректор по учебната работа.

И през новата учебна година, както и през предходната, университетската такса няма да бъде повишавана. От няколко години БСУ поддържа най-ниската студентска такса от всички недържавни университети. 365 възпитаници на висшето училище следват, благодарение на специалните кредити за бъдещи висшисти.


Подобни публикации
    няма намерени