• Апостроф


  Доберманите от жълтите павета

  Тодор Канев

  Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

  Пълният текст

 • uk_rentacar

2

юни

ribbon

Златна монета за световния шампион

Публикувано в: Образование; (4) прочитания
От: pointburgas

Община Бургас осигурява средства, за да подпомогне шахматното чудо Цветан Стоянов – световен шампион в своята възрастова група при участието му в следващите европейско и световно първенство, които ще се проведат в края на тази година.

Това съобшиха зам.-кметът д-р Лорис Мануелян и началникът на отдел “Спорт” в общината Веселина Деведжиева при среща с най-изявените деца от Шахматен клуб „Бургас” и техния треньор Живко Жеков.
Финансово подпомагане ще получи още един съотборник на световния шампион Цецко от бургаския тим, който също ще се бори за медал на двата големи спортни форума.

Д-р Лорис Мануелян похвали от името на кмета Димитър Николов и от свое име Живко Жеков и всички негови състезатели за постигнатите успехи. Всеки от тях получи дар от община Бургас, а на Цецко беше връчена реплика на златната монета, сечена по времето на византийския император Константин IV, която беше открита миналата година при археологически разкопки на Минералните бани.

Сподели:

Подобни публикации
  няма намерени