• Апостроф


  Доберманите от жълтите павета

  Тодор Канев

  Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

  Пълният текст

 • uk_rentacar

2

мар.

ribbon

Яворовци завършиха юбилея с празничен концерт

Публикувано в: Образование; (25) прочитания
От: pointburgas

Със заключителен спектакъл бургаското основно училище „Пейо Яворов“ отбеляза своя 50 – годишен юбилей в залата на НХК. В концерта взеха участие настоящи и бивши възпитаници на училището. Много красота и настроение имаше в песните и танците на учениците. Те не само развълнуваха публиката, но и отправиха към всички мъдри послания за приятелството, обичта и уважението между хората. Талантливи деца, успешни в реализацията си млади хора, завършили, но незабравили своите първи учители и началото по пътя на знанието, свързани от амбицията за утрешния ден.

Учителският колектив е успял да съчетае традиции и новаторство и най-важното – да стимулира развитието, творческите заложби и потенциала на всеки като знаещ, търсещ и мотивиран за себереализация и изява.
Изненада за публиката бе и участието на българската поп изпълнителка Росица Кирилова, която зарадва гостите с изпълнението на едни от най – емблематичните си песни.
Специални поздрави училището получи и от фолклорен ансамбъл „Атанас Манчев“, който разтърси залата с аплодисментите на публиката.

Сподели:

Подобни публикации
  няма намерени