19

мар

ribbon

Философи – отличници идват в Бургас

Публикувано в: Образование; (7) прочитания
От: pointburgas

В петък СОУ “Константин Преславски” – Бургас ще домакинства ХVІІ-тата ученическа философска конференция “ЧОВЕК – СВЯТ”. Съорганизатори на събитието са община Бургас и Регионален инспекторат по образование. В тазгодишното издание на конференцията до този момент са заявили своето желание за участие над 100 ученици от 14 области на страната.

Бургас ще се представи с 14 свои училища, сред които Търговската гимназия, ГПНЕ „Гьоте“, ГПАЕ „Гео Милев“, ГРЕ „Г. С. Раковски“, СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и др. Уменията на учениците ще бъдат оценявани от компетентно жури, в които са включени експерти от МОМН и водещи преподаватели по философия от страната.
Работата на конференцията ще протече в три възрастови групи:
- За учениците от IV и V клас задачата ще премине под мотото „Приказки с неочакван край”. Те трябва да довършат приказка по избор, като акцентират върху морални качества и духовни ценности.
- Учениците в VI и VII клас ще представят проекти на тема: “Опиши своя свят с думите: небе – земя – въздух – огън – вода, добро – зло.”
- Най-големите участници – в групата IX – XII клас – ще защитават есета, разкази, разсъждения /по зададени на предишната философска конференция теми/, при което ще се оценява тяхната философска образованост, гражданска позиция, самостоятелност, убедителност и оригиналност при представяне и защита на темата, участие в дискусиите.


Подобни публикации
    няма намерени